Recycling

Bij de vervaardiging van hoogwaardige ramen en raamprofielen blijven er altijd weer afgesneden stukken materiaal als afvalproduct over. Bij de nieuwe instelling van werktuigen of bij de verwerking van profielstangen, er ontstaat altijd wel weer materiaalafval.

 

Op intelligente wijze ingezet, is dit materiaal geen afval maar absoluut hoogwaardige grondstof. Daaruit vervaardigen we raamprofielen die niets aan kwaliteit hebben verloren, maar die ressources sparen.

 

Het GEALAN-recyclingprofiel wordt van binnen gemaakt van herwonnen hoogwaardig recyclaat en van buiten omhuld met nieuw PVC-materiaal.
Het recyclingprofiel wordt net als het gekleurde acrylcolorprofiel vervaardigd volgens het coëxtrusieprocédé. Daarbij gaat het om een verwarmde cilinder waarin twee schroeven zich net als bij een vleesmolen draaien en daarbij het recyclingmateriaal door een werktuig persen dat de vrijkomende massa de gewenste vorm geeft. Tegelijkertijd wordt het buitenste element uit “nieuwe” PVC er als het ware opgesmolten. Daardoor ontstaat er een onlosmakelijke materiaalverbinding.

 

De voordelen van GEALAN-recyclingprofielen: